Najnovejši prispevki

Učinkovitost »online terapij in svetovanja«

Številne raziskave so dokazale, da je lahko online terapija enako učinkovita kot osebna terapija.
Več...

So pot do DODATNIH KLIENTOV za terapijo novi (digitalno podprti) poslovni modeli?

Svet se spreminja z vedno večjo hitrostjo. Če je radio potreboval 38 let, televizija 13 let, internet pa le 5 let za doseg 50 miljonov ljudi, vidimo, da se tehnološki napredek dogaja vedno hitreje. Kako se mi znajdemo v tem svetu, se mu znamo prilagoditi?
Več...

Skype ni varna komunikacijska pot za psihoterapijo ali supervizijo

Skype je večini uporabnikov interneta zelo poznan in domač, saj je prijazen in enostaven za uporabo. Brezplačen program omogoča spletno komuniciranje s tekstovnimi sporočili ali z video prenosom. Danes naj bi ga uporabljalo že več kot 600 miljonov ljudi po celem svetu. Naše izkušnje z njim so pozitivne, zato mu tudi zaupamo. Postavlja pa se vprašanje, ali je primeren tudi za poslovno rabo oz. za svetovalno in psihoterapevtsko delo s klienti oz. v izobraževalnem supervizijskem procesu.

Več...

Zakaj je podatke bolje hraniti v »oblaku« kot na disku?

Oblačno shranjevanje je prihodnost. Čez nekaj let naj bi shranjevanje programov, slik, dokumentov, filmov, poročil in projektov v celoti izginilo iz trdih diskov naših računalnikov. Klasično računalništvo torej nezadržno izginja. Morda ne veste, a tisti, ki uporabljate elektronsko pošto Gmail, shranjujete slike ali druge podatke na DropBoxu ali GoogleDrive-u, urejate dokumente na GoogleDocs, že danes uporabljate oblačne storitve. Ocenjuje se, da naj bi oblačna industrija rasla z neverjetno hitrostjo, okoli 17 % letno.
Več...

Razmišljam o digitalni podpori mojemu terapevtskemu delu. Na kaj moram biti še posebej pozoren?

Tudi v Sloveniji vedno več strokovnjakov, ki delujejo na psihoterapevtskem in svetovalnem področju, pri svojem delu uporablja programe, ki jim olajšajo delo. Omogočajo jim hitrejšo administracijo, podporo strokovnemu delu, spremljanju različnih statistik ter izdelavo različnih obračunov. Ob uporabi programov čutijo, da je bil program razvit za druga (zdravniška) področja in ne zanje, ki se ukvarjajo s terapijami. Izbira prave spletne rešitve, ki je bila že v osnovi razvita za tovrstno delo, lahko doprinese pravo vrednost in korist za vsakodnevno delo. Ker je narejena za vas, vas ne bo obremenjavala z moduli in vsebinami, ki jih vi ne potrebujete.
Ko izbirate ponudnika programa, ki ga nameravate uporabljali pri svojem delu, mu postavite naslednja 4 vprašanja:

Več...

Kdo ima rad administracijo? Strokovnjaki za duševno zdravje še najmanj

Močan razvoj digitalnih tehnologij se v zadnjih letih seli tudi na svetovalno, klinično-psihološko in psihoterapevtsko področje. Na eni strani se pojavljajo programi in spletne rešitve, ki pomagajo pri upravljanju tekočega administrativnega dela (urniki, računi, elektronski kartoni, različna spremljanja statistik), na drugi strani pa gredo še dlje, s tem ko online možnosti vpletajo v izvajanje svetovanj in psihoterapij (ti. online terapije).
Več...

Pridružite se nam na brezplačnem srečanju v Ljubljani, Mariboru in Kopru

V mesecu januarju vas vabimo, da se nam pridružite na brezplačnem srečanju/delovnem zajtrku ob svežem rogljičku in kavi.
Več...

Do ustrezne davčne blagajne v 6 korakih

Predstavljamo vam glavne korake, ki jih morate kot psihoterapevt storiti pri uvedbi davčnih blagajn v vaše delo in nekaj napotkov, kako pri tem izbrati najbolj ustrezno rešitev.
Več...

Kako naj prestopim na elektronsko evidenco in kaj so njene glavne koristi?

Elektronska evidenca prinaša v psihoterapevtsko delo veliko prednosti, glavna pa je v dvigu delovne učinkovitosti. Preberite kako ste lahko pri svojem delu bolj organizirani in brez odvečnega administrativnega dela.
Več...

Naročite se na naše e-novice

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se